Flopaankoop? Dury ziet in hem een goalgetter

Flopaankoop? Dury ziet in hem een goalgetter
Zaterdag 29 oktober 2016 - 12:42   I   door Redactie

Zulte Waregem ontvangt vanavond Club Brugge. Een topper om naar uit te kijken. En misschien mogen we nog een verrassende speler op het veld verwachten.

Obbi Oulare is weer fit en zou maar wat graag scoren tegen zijn ex-club. Volgens sommigen is hij een flopaankoop, maar daar denkt zijn coach Franky Dury anders over in Sport/Voetbalmagazine.

"Obbi beseft dat hij misschien te vroeg vertrok naar Watford", zegt de coach van Zulte Waregem. "Hij is uit zijn comfortzone getreden. Of zijn kersvers vaderschap (Oulare werd in augustus voor de eerste keer papa, nvdr) daarmee te maken heeft? Misschien. Ik ontdekte alvast een jongen die hard wil werken."

"En die ook op voetbalvlak stappen heeft gezet, vindt Dury. "Obbi is een speler die, als hij ín de bal komt, simpel moet voetballen, op techniek, en die via slim positie kiezen beter moet leren kaatsen. Zijn energie en grote fysieke kracht moet hij vooral gebruiken in de box. Ik merk dat hij dat steeds beter oppikt, zoals vorige week op training met drie, vier goals. Dát wil ik zien."

De vraag is of de spits, zelfs wanneer hij topfit is, de komende maanden veel zal spelen, gezien de grote concurrentie voorin. "Obbi’s volgende stap wordt invallen wanneer een wedstrijd op slot zit, en met zijn fysieke kracht die match mee helpen open te breken. En wie weet kan hij mettertijd een duo vormen met Leye, die als flexibele spits ook achter Obbi kan spelen, zoals Mbaye dat al deed op KV Mechelen en tegen Charleroi, met Vetokele."

TAGS  I  Zulte Waregem  I   Obbi Oulare  I   Francky Dury

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024