Filip Joos haalt uit naar Standard en Sa Pinto: “Weeral”

Filip Joos haalt uit naar Standard en Sa Pinto: “Weeral”
Zaterdag 30 december 2017 - 16:30   I   door Redactie

Filip Joos had genoten van de wedstrijd tussen Kortrijk en Standard. De wedstrijd stond bol van de gebeurtenissen en werd op een moeras gespeeld. Intussen haalt Joos ook nog eens uit naar Standard-coach Sa Pinto.

“Met een episch waterballet als Kortrijk-Standard spaar je als ploeg ook dure teambuilding uit, of consultants die voor een exorbitant bedrag psychologische profielen van je spelers opmaken. Je ziet zo wie de schouders laat hangen, wie na drie kwartier voetballen nog een smetteloos truitje heeft, wie zich doodergert aan veld en ref. Kortrijk-Standard was into the wild, een survivaltocht, voor de fitsten van lijf en leden, maar ook en misschien nog meer voor wie fit was in het hoofd”, aldus Joos in zijn column in De Standaard. 

“Mpoku kon het niet opbrengen, verlangde naar een open haard en een droge handdoek. Ploegmaat Agbo gaf wel thuis, maar overdreef en werd nog voor de rust van het veld gestuurd. Standard voelde zich weer eens bekocht (vergeleken bij coach Sa Pinto is Calimero een toonbeeld van redelijkheid), maar bleef in de tweede helft de zege zoeken. Toch was het Kortrijk dat won. Omdat bij de thuisploeg niemand verzaakte. Omdat De Boeck geweldig wisselde. En omdat deze modderfucker van een wedstrijd, die geen verliezer verdiende, toch vooral niet op een gelijkspel mocht eindigen.”

Poll: Heeft Joos gelijk over Standard en Sa Pinto?

TAGS  I  Joos  I   Standard  I   KV Kortrijk  I   Sa Pinto

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024