FIFA heeft zeer goed nieuws voor De Bruyne

FIFA heeft zeer goed nieuws voor De Bruyne
Vrijdag 04 november 2016 - 15:21   I   door Redactie

De FIFA heeft een shortlist bekendgemaakt met 22 namen die in aanmerking komen voor de titel van Wereldvoetballer van het Jaar.

Het is opnieuw een beloning voor De Bruyne zijn uitstekend seizoen. De Rode Duivel was eerder al geselecteerd voor de Gouden Bal. De Bruyne is meteen ook de enige Belg op de lijst.

Verder zijn ook Sergio Agüero, Gareth Bale, Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Zlatan Ibrahimovic, Andrés Iniesta, N’Golo Kanté, Toni Kroos, Robert Lewandowski, Riyad Mahrez, Lionel Messi, Luka Modric, Manuel Neuer, Neymar, Mesut Özil, Dimitri Payet, Paul Pogba, Sergio Ramos, Alexis Sanchez, Luis Suarez en Jamie Vardy genomineerd.

REVEALED: The 23 candidates for #TheBest FIFA Men's Player Award 2016
More info: https://t.co/zogL124IEL pic.twitter.com/5Uj9gR52Fi

— FIFA.com (@FIFAcom) 4 november 2016

De lijst bestaat vooral uit Franse en Duitse spelers. Beide landen hebben tot drie keer toe de kans om de prijs te winnen. De verkiezing van de beste voetballer ter wereld was tot vorig jaar samen met de Gouden Bal, maar dat is dit jaar helemaal anders.

De FIFA riep 'The Best' in het leven. Dat is een nieuwe verkiezing  die apart van de Gouden Bal georganiseerd wordt. Nieuw is dat ook de fans kunnen stemmen voor de beste speler ter wereld.

TAGS  I  Manchester City  I   Kevin De Bruyne

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024