Ferrera: "Wow, wat is dat hier? Ik zit precies terug bij Standard"

Ferrera:
Zaterdag 11 maart 2017 - 20:44   I  

KV Mechelen geniet de laatste weken van heel wat media-aandacht. Nu het op een zucht van play-off I staat, is de club veelbesproken.

“Wow, wat is dat hier? (glimlacht) Ik ben precies terug bij Standard", lachte Ferrera op zijn persconferentie. De kleine perszaal van KV Mechelen zat vol met journalisten. “De mensen gaan me niet geloven. Ik moet een foto maken!”

Er mag niet van AA Gent verloren worden. Dan zal het wel beter aan de wedstrijd moeten beginnen dan tegen Standard en Anderlecht. Dat beseft ook Ferrera. “Maar ik ga ervan uit dat we daaruit lessen hebben getrokken, en dat het zondag niet opnieuw gebeurt. Want dat wordt de sleutel: hoe gaan we om met onze emoties? De druk weghouden is onmogelijk. De spelers moeten ermee leren omgaan. En ze mogen vooral niet vergeten wat ze tot nu toe hebben bereikt. We verdienen het om in de top zes te staan. Na 29 speeldagen toch.”

“Voor mijn hart had ik het liever vroeger al afgemaakt, in plaats van te moeten wachten tot de slotspeeldag. (glimlacht) Maar in het Frans zegt men: à vaincre sans péril, on triomphe sans gloire. Hoe moeilijker de zege, hoe mooier de emoties achteraf.”

TAGS  I  kv mechelen  I   yannick ferrera

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024