Ferrera is hard voor zijn ploeg: "Dan moeten we ons schamen"

Ferrera is hard voor zijn ploeg:
Vrijdag 02 december 2016 - 10:25   I  

KV Mechelen beleeft een nogal wisselvallig seizoen. Er werd bijvoorbeeld gewonnen tegen Standard, maar het werd ook net uitgeschakeld door Sint-Truiden in de beker.

Trainer Yannick Ferrera wil niet denken aan een grijs seizoen in de middenmoot. Hij wil meer doen met deze ploeg. “Als dit een grijs seizoen wordt, dan moeten we ons schamen ten opzichte van al de mensen die hier komen kijken”, aldus Ferrera bij Gazet van Antwerpen. “Zij geven ons zoveel, dan moeten we hen ook iets teruggeven. Niet alleen tegen de topclubs, maar elke match opnieuw.”

“Na 120 minuten zag ik niemand bij ons met krampen. Niemand had zich leeg gespeeld. We hadden op die manier nog 200 minuten verder kunnen spelen. Dat kan toch niet. Op training is de mentaliteit super, maar tijdens wedstrijden is het vaak anders. De wil om alles en iedereen te kunnen verslaan ontbreekt hier. Niet alleen nu, maar al jaren. Ik denk niet dat ze bij KV tevreden zijn met een grijs seizoen en een tiende plaats. Maar als niemand ooit zegt 'dit kan' of 'dat moet' dan creëer je een sfeertje waarin spelers zich ook snel op hun gemak voelen. Op budgettair vlak is KV misschien een underdog. Maar dat was Leicester vorig seizoen ook in Engeland. Zij zijn in iets gaan geloven en hebben er alles gedaan om het onmogelijke waar te maken. Die mentaliteit ontbreekt bij ons.”

“Logisch na een 6-1 nederlaag tegen Club Brugge en de uitschakeling in de beker. Het is nu aan ons om te laten zien wie we écht zijn. Na de match moeten we in de spiegel kijken om dat te ontdekken. Hebben we alles gegeven? Hebben we ons leeg gelopen? Hebben we écht niets meer kunnen doen? Pas dan mogen we fier zijn, zelfs al verliezen we met 0-2. Als we met 1-0 winnen zonder alles te geven, zoals op Sint-Truiden, mogen we misschien wel blij zijn, maar niet fier. Na Eupen wil ik vooral fier zijn.”

TAGS  I  KV Mechelen  I   Yannick Ferrera

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024