Expert Vande Walle over keepers in JPL: "Dat zijn 2 goeie tot zeer goeie"

Expert Vande Walle over keepers in JPL:
Vrijdag 24 november 2017 - 18:50   I  

Een doelman heeft het tegenwoordig steeds moeilijker om een heel seizoen lang onder de lat te blijven staan. Bij Club Brugge twijfelt trainer Ivan Leko tussen Guillaume Hubert en Ethan Horvath, terwijl ook Ludovic Butelle nog steeds een optie is.

Philippe Vande Walle, ex-doelman van Club Brugge en tegenwoordig keeperstrainer bij Standard, analyseert bij Sporza de doelmannen van blauw-zwart. "Horvath en Hubert, met wie ik vorig seizoen bij Standard nog werkte, hebben allebei dezelfde morfologie. Dat mag geen probleem geven, ze zijn ook allebei goeie tot zeer goeie doelmannen. Ik denk dat het meer in hun hoofd zit."

"Het is zuiver een kwestie van vertrouwen, zeker niet van techniek", benadrukt Vande Walle. "Het punt is wel dat luchtverkeer moeilijk te trainen valt. Je kan daar alleen maar aan schaven door matchen te spelen. In plaats van nu eens die en dan eens die, zou je best iemand laten staan om hem te laten groeien. Maar heeft Club Brugge dat geduld?", vraagt de doelmannentrainer zich tot slot af.

Poll: Welke keeper moet bij Club Brugge onder de lat staan?

TAGS  I  Horvath  I   Hubert  I   Vande Walle  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024