Ex-voorzitter Eddy Wauters legt nu echt een serieuze bom onder Antwerp FC

Ex-voorzitter Eddy Wauters legt nu echt een serieuze bom onder Antwerp FC
Donderdag 27 april 2017 - 08:45   I   door Redactie

Het licentiedossier wordt nog wat ingewikkelder voor Antwerp. Op 3 mei moet de Great Old zich verantwoorden voor het BAS. Een zeer belangrijke afspraak, want het is de laatste kans om alsnog een licentie te bemachtigen voor volgend seizoen.

Tot nu toe werd aangenomen dat enkel de geldstromen van Ghelamcobaas Paul Gheysens naar Antwerp uitgeklaard moesten worden om de club een licentie te bezorgen. Nu blijkt echter dat ook ex-voorzitter Eddy Wauters zich mengt in het debat.

"Het is erg dat ik procedures, advocaten, tijd en geld moet blijven steken in iets wat van mij is", zegt Wauters in Het Laatste Nieuws. "Ik heb destijds meermaals geld aan Antwerp geleend, anders hadden ze vier of vijf keer hun licentie niet gehaald en bestonden ze nu niet meer."

"Intussen ben ik al vijf jaar bezig om terug te krijgen wat van mij is, maar het is nog niet in orde. De 5 miljoen die ik geleend heb, is intussen met intresten bijna 6 miljoen geworden. Vorig jaar heeft Antwerp zijn licentie nog gekregen door dat geld te blokkeren op een rekening, maar sindsdien is er een uitspraak waardoor ik dat geld moet terugkrijgen."

"Meer dan de helft is daarvan intussen terugbetaald, maar niet alles. Het gaat niet om 5 euro, want anders liet ik het vallen. De licentiecommissie en het BAS weten dat ik dat geld tegoed heb."

Bij Antwerp reageert men woest. "Wauters heeft 44 jaar de club geleid, hij denkt dat hij dat goed gedaan heeft", zegt COO Yorik Torreele. "Maar hij heeft Antwerp achtergelaten met 25 miljoen euro aan schulden en een vervallen stadion. Het klopt niet dat hij 'meer dan de helft' gekregen heeft van het bedrag dat vorig jaar vastgezet is, hij heeft namelijk al 5 miljoen euro gekregen."

"Er restte nog een kleine 600.000 euro, maar Wauters heeft zelf tegengehouden dat dit bedrag uitbetaald is. Het kon vorige week betaald zijn, maar Wauters heeft zijn eigen afrekening betwist tegenover de deurwaarder. Zo heeft hij zelf de uitbetaling geblokkeerd."

TAGS  I  antwerp  I   wauters

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024