Ex-speler van Club Brugge timmert aan terugweg in JPL: "Hoop dat hij nu vertrokken is"

Ex-speler van Club Brugge timmert aan terugweg in JPL:
Dinsdag 29 november 2016 - 17:07   I  

Zulte Waregem verloor dan wel tegen Standard, tijdens die wedstrijd zag coach Francky Dury wel één lichtpuntje. Een speler die als flop werd bestempeld, scoorde het enige doelpunt.

Obbi Oulare kwam met een serieuze fysieke achterstand naar Zulte Waregem en werd dan ook al snel afgeschreven. "Mensen maken te snel een verkeerde analyse", zucht Dury in Het Laatste Nieuws. "Sinds begin november zit Obbi in een prima periode. Dat stemt me gelukkig, want het is mijn droom om jonge spelers beter te maken. Alleen denken de mensen na Thorgan Hazard, Junior Malanda en Soualiho Meïté: 'Dury gaat Oulare ook wel in orde brengen.' Dat is echter niet vanzelfsprekend. Het is een verhaal om zulke jongens iedere dag te sturen. Maar ik hoop dat Obbi nu vertrokken is. Hij is alvast op de goede weg."

Een basisplaats lijkt Oulare evenwel nog niet te hebben. "Het is duidelijk dat ik een basisploeg heb. Maar ik speel geen competitie met elf man, hé. De waarde van het team wordt bepaald door de jongens die op de bank zitten. Zij moeten tonen wat ze kunnen tonen. Of ik hem louter zie als een stormram? Daar spreek ik me niet over uit. Ik heb altijd gezegd dat Obbi op termijn een duo kan vormen met Mbaye Leye, die als hangende spits rond hem kan zweven. Met Vetokele speelden we eerder dit seizoen al in zo'n systeem."

TAGS  I  Obbi Oulare  I   Zulte Waregem  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024