Eurostadion krijgt nieuwe gigantische mokerslag te verwerken

Eurostadion krijgt nieuwe gigantische mokerslag te verwerken
Maandag 27 november 2017 - 15:15   I  

Het is in België blijkbaar niet zo eenvoudig om een nieuw stadion te bouwen. Zo probeert Club Brugge al jarenlang de juiste vergunningen te verkrijgen en ook het Eurostadion komt er maar niet.

Ook nu weer heeft het Eurostadion een negatief advies gekregen. De mobiliteit blijft een hekelpunt en er wordt gevrees dat de Brusselse Ring te hard zal lijden onder het Eurostadion.

Vlaams parlementslid en specialist ruimtelijke ordening Axel Ronse (N-VA) spreekt alvast van een mokerslag. “Dit is een zoveelste mokerslag voor het dossier dat eerder al een negatief advies kreeg van de gemeente Grimbergen en kon rekenen op uitzonderlijk veel bezwaren tijdens het openbaar onderzoek”, aldus Ronse volgens Het Laatste Nieuws.

Het negatieve advies kan zware gevolgen hebben voor de uiteindelijke beslissing die Schauvliege in februari zal moeten nemen. “Ten laatste op 2 februari 2018 moet minister Schauvliege (CD&V) beslissen over de aanvraag tot omgevingsvergunning voor het Eurostadion. Dit negatieve advies van het departement Mobiliteit en Openbare werken is weliswaar niet bindend maar doorgaans wordt zo’n advies toch steeds ernstig meegenomen in de beoordeling.”

Poll: Ziet u het nog goed komen met het Eurostadion?

TAGS  I  Eurostadion  I   Rode Duivels  I   Ghelamco

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024