Eupen stelt behoud veilig, Moeskroen grijpt naast laatste strohalm

Zaterdag 18 februari 2017 - 22:01   I

Eupen heeft op het nippertje gewonnen van KV Kortrijk. Door de 1-0-zege moeten ze zich geen zorgen meer maken om degradatie. Moeskroen, daarentegen, verloor van Waasland-Beveren, de voorlaatste in de stand. Aangezien Moeskroen in de drie resterende wedstrijden nog tegen Standard en AA Gent moet spelen, ziet het er erg benauwd uit voor hen.

Eupen - Kortrijk 1-0

80' Wague 1-0

De eerste helft had erg weinig om het lijf. Kortrijk had de betere kansen, maar Saadi was niet trefzeker. Eerst scoorde hij uit buitenspel, daarna ging hij zijn eigen kans terwijl een pass beter was geweest. Bij Eupen kon enkel Onyekuru af en toe eens gevaarlijk uit de hoek komen. Veel leverde dat voorlopig nog niet op.

Eupen kwam wat frisser uit de kleedkamer. Het voerde de druk op en dat resulteerde in een rode kaart bij Kortrijk. Van Loo moest de doorgebroken Sylla neerhalen, wat hem een tweede gele kaart opleverde. Eupen zette het overwicht meteen om in een doelpunt. Wague bracht de thuisploeg op voorsprong met een prima schot. Tegen de tien spelers van Kortrijk kwam de zege niet meer in gevaar.

Moeskroen - Waasland Beveren 1-2

26' Kabasele 1-0, 45+3' Camacho (pen.) 1-1, 81' Langil 1-2

Moeskroen begon uitstekend aan de partij. Het verzamelde al meteen heel wat kansen, met onder meer Trezeguet en Kabasele in een hoofdrol. Die laatste opende de score voor Moeskroen: 1-0. In het slot van de eerste helft kreeg Moeskroen nog het deksel op de neus. Arslanagic haalde Myny achteruit, Camacho faalde niet vanaf elf meter.

In de tweede helft ging Waasland-Beveren zelfs nog over Moeskroen. Echt loepzuivere kansen werden er evenwel niet gecreëerd. Tien minuten voor tijd deed Langil het dan maar helemaal alleen. Na een knappe rush haalde hij vernietigend uit: 1-2. Moeskroen haalde in het slot nog alles uit de kast. Zelfs doelman Delac trok nog naar voren bij een hoekschop. Het mocht echter niet zijn voor de staartploeg.