Estland-België: Doelpogingen 2-29, eindstand 0-2

Vrijdag 09 juni 2017 - 22:32   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben de WK-kwalificatiewedstrijd in Estland gewonnen met 0-2. Er waren kansen genoeg om de score hoger te doen oplopen, maar de Belgen vergaten het lange tijd af te maken. België blijft leider met 16 op 18 in de groep.

De Rode Duivels eisten meteen het balbezit op. Estland dwong wel enkele hoekschoppen af. Uiteindelijk was het Dries Mertens die de ban brak na een enorme blunder van doelman Aksalu. Wat later miste Romelu Lukaku oog in oog met de keeper dé kans op de 0-2. Dimitrijev kreeg op slag van rust nog rood na een aanslag op Fellaini.

Na de rust werd het de ene kans na de andere voor de Belgen. Doelman Aksalu redde echter alle pogingen, waardoor het slechts 0-1 bleef. De Esten bleven er daardoor in geloven, maar in de slotminuten maakte Nacer Chadli 0-2 van, alweer na een assist van Kevin De Bruyne (net als bij de eerste goal).