Eric Van Meir reageert voor het eerst sinds ontslag bij Lierse: "Ik leg de schuld bij één persoon"

Eric Van Meir reageert voor het eerst sinds ontslag bij Lierse:
Woensdag 15 maart 2017 - 18:15   I  

Als een verrassing kwam het niet, het ontslag van Eric Van Meir bij Lierse. Voorzitter Maged Samy had die beslissing al enkele dagen geleden genomen. Het ontslag is wel hard aangekomen bij Van Meir.

"Ik heb heel veel berichtjes gekregen van mensen die het spijtig vinden. Ik vind het zelf ook spijtig", vertelt Van Meir aan Sporza. "Ik ben het niet eens met deze beslissing. Ik weet al twee weken dat er volgens de voorzitter een probleem was. Lierse heeft het target voor dit seizoen, de promotie, niet gehaald. Ik word daar op afgerekend, maar dat is niet correct."

"In december of januari hebben de mensen die de sportieve beslissingen nemen gezegd: "Roeselare is heel sterk, het zal moeilijk worden. Laat ons al werken aan volgend seizoen." Het is ook daardoor dat ze Zizo en Masika verkocht hebben. Twee spelers die in mijn ploeg stonden. Dat is de reden dat we de tweede periode niet gewonnen hebben."

Keert Van Meir ooit nog terug naar Lierse? "Dat is een moeilijke vraag. Nu ben ik heel kwaad. Ik leg de schuld niet bij het bestuur, maar bij een persoon die dit heeft beslist. Als je de analyse maakt van alles wat er gebeurd is, dan zie ik maar een groot probleem. Het was Eric Van Meir tegen Maged Samy en dat is een strijd die ik nooit kan winnen.Vroeger was dit geen moeilijke club, maar nu is het hier een trainerskerkhof. Toch dacht ik dat ik op de goeie weg was en dat er een goeie basis was om volgend jaar voor de promotie te gaan."

"Wat me nog het zwaarst op de maag ligt, is dat ik geen kans krijg om afscheid te nemen van mijn spelers en van de entourage. Ik had ze graag willen bedanken want ik ben heel trots op het werk dat we samen geleverd hebben. Ik heb het bericht gekregen dat ik morgen niet meer naar de training moet komen. Dat vind ik respectloos."

 

TAGS  I  eric van meir  I   lierse

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024