"Er was maar één speler die op het niveau van de CL meekan bij Club en hij wint de Gouden Schoen"

Vrijdag 20 januari 2017 - 07:00   I   door Redactie

Aimé Anthuenis blikt in Het Laatste Nieuws nog eens terug op de Champions League-campagne van Club Brugge. Die verliep niet heel goed, met een 0 op 18.

"In Brugge is er goed bestuur", zegt Anthuenis echter. "Al was het maar omdat ze het verstand hadden om carte blanche te geven aan Preud'homme. 0 op 18 in de Champions League en toch heb je Mannaert en Verhaeghe nooit gehoord. Overal elders krijg je vodden. Niet met Preud'homme. Hij mag zes keer verliezen en nog blijft hij God."

"Ik ga zelfs meer zeggen: als hij de zevende keer wint, gaat heel het stadion zingen van 'Merci Michel'. Dat moet je kunnen arrangeren. Preud'homme is de kracht van Club Brugge. Maar ga niet beweren dat hij een Champions League-ploeg heeft. De enige die op dat niveau meekon, was Izquierdo."

"Hij is de beste van Brugge", vervolgt Anthuenis. "Izquierdo kan van een slechte match een goed resultaat maken. Ik vind het geen groots Gouden Schoen-jaar, maar als er één moet winnen, dan wel Izquierdo. Vormer is een degelijke middenvelder maar geen Gouden Schoen. 

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024