Er moet Vormer iets van het hart: "Daarom was seizoenstart slecht"

Er moet Vormer iets van het hart:
Zaterdag 13 januari 2018 - 09:06   I  

Je zou het haast vergeten, maar Club Brugge begon erg pover (in Europa met name) aan het seizoen. Aanvoerder Ruud Vormer komt nu met een erg opvallend verhaal over die periode.

"Ik zat in het begin van het seizoen niet lekker in mijn vel. Ik moest wennen aan... dingen", zegt de Nederlander bij Het Nieuwsblad. "Aanvoerder zijn was één ding, er was ook nog iets anders. De nicht van mijn vrouw was afgelopen zomer ernstig ziek. Ze werd behandeld in Gent en logeerde daarom ook bij ons. Je zag hoe het bergaf met haar ging. Anderhalve tot twee maanden lang. Elke dag maakte je het van dichtbij mee.”

“Uiteindelijk is ze ook overleden. Op de dag dat we wonnen in Lokeren. Speeldag 1, 0-4. Ze was 29 jaar, had zelf ook een kindje van een jaar oud. Ik kende haar niet zo goed, maar ik had het er moeilijk mee. Ik kon het niet zomaar van mij afzetten. Mensen wisten dat ook niet. Ik kreeg van sommigen dan de vraag Ruud, waarom was je in het begin van het seizoen zo slecht? Maar dat is omdat dit allemaal meespeelde in mijn hoofd.”

Poll: Wordt er bij het beoordelen van voetballers te weinig rekening gehouden met externe omstandigheden?

TAGS  I  Vormer  I   Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024