"Er is heel veel corruptie bij Anderlecht"

Dinsdag 11 april 2017 - 11:45   I   door Redactie

Samuel Armenteros verhuisde in 2013 naar Anderlecht. Een succes werd dat niet. Een jaar later werd hij al uitgeleend aan Feyenoord. Tegenover het Zweedse Fotbollskanalen haalt hij zwaar uit naar paars-wit.

"Anderlecht is geen vreselijk team, zeker niet", aldus Armenteros. "Alleen zijn er veel mensen die controle willen hebben terwijl ze niet met voetbal bezig zijn. Ik wilde er snel weer weg, maar de directie zei me dat ik weg mocht bij een bod van drie miljoen. Drie miljoen! Ik scoorde dat jaar maar twee goals, geen enkele ploeg zou dat bedrag neertellen. Ze hielden voet bij stuk en zeiden dat dat mijn prijs was. Als er niemand is die dat betaalt, blijf je bij ons, zo klonk het.

“Er zijn gewoon veel politieke spelletjes aan de gang bij Anderlecht. Het voelt aan alsof er veel corruptie is, want er is veel geld met het team gemoeid. De orders komen van bovenaf, om het zo te zeggen. Het sportieve primeert niet altijd, om het zo te zeggen”, stelt Armenteros. “Het waren niet enkel ik en Guillermo die onterecht op de bank zaten, maar heel wat spelers die niet mochten spelen.”

TAGS  I  armenteros  I   anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024