Enorme bom om Ghelamco Arena: "Illegaal gebouwd en vriendjespolitiek"

Enorme bom om Ghelamco Arena:
Zaterdag 13 januari 2018 - 08:15   I  

Er is heel wat de doen omtrent het Gentse stadsbestuur. In een nieuw boek geschreven door Ignace Vandewalle, komen er heel wat stinkende zaakjes naar boven, ook over de Ghelamco Arena.

"De stad Gent had midden jaren 2000 de wet op de overheidsopdrachten moeten toepassen om de Ghelamco Arena te bouwen. Omdat meer dan de helft van het stadion gefinancierd werd met overheidsmiddelen, had men een aanbesteding moeten uitschrijven waardoor alle aannemers, financierders en architecten een faire kans kregen om het project in de wacht te slepen", schrijft HLN. 

Dat werd echter niet gedaan en daarom worden en beschuldigingen van vriendjespolitiek geuit richting het Gentse stadsbestuur. Het gaat zelfs zo ver dat de Ghelamco Arena illegaal zou zijn, omdat niet alle regels werden opgevolgd.

Burgemeester Daniël Termont reageert bij HLN en zegt dat Gent dat niet hoefde te doen, omdat het een juridische constructie gebruikte waarin het niet de meerderheid van de aandelen had.

Auteur Vandewalle heeft het daarnaast ook over schepenen die tijdens matchen van AA Gent met belastinggeld zouden eten en drinken én dat de stad in het geheim aandeelhouder zou zijn van de Buffalo's. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Poll: Geloof jij deze beschuldigingen?

TAGS  I  AA Gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024