"Enkel Anderlecht en Club Brugge slagen daar wel in"

Zondag 01 januari 2017 - 10:00   I   door Redactie

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, ziet dat veel Belgische topclubs het moeilijk hebben met lastige periodes. Hij haalt onder meer AA Gent aan als voorbeeld.

"Gent zit in een leerproces. Een ongelukkige transferpolitie, wat over en weer gepraat tussen de trainer en het bestuur, scheidsrechterlijke dwalingen, je moet er als club kunnen mee omgaan, in plaats van scheldkanonnades af te vuren. Niets is moeilijker dan je aan de top te handhaven. Vraag dat maar aan RC Genk. In 2011 nog kampioen, intussen een zoekende club, de Nederlander Albert Stuivenberg is de zevende trainer in goed vijf jaar. En wat gebeurde er intussen allemaal niet bij Standard? Na de titels van 2008 en 2009 leek Luik het epicentrum van het Belgisch voetbal, nu vallen de Rouches maar niet in de juiste plooi", aldus Sys in De Zondag.

"Zo lijkt de strijd om de titel dit seizoen gewoon weer uit te draaien op een duel tussen de traditionele grootmachten Club Brugge en Anderlecht. Twee clubs die ook moeilijke periodes doorspartelden, maar daar volwassen mee omgingen. Het is een kunst om in momenten van emotie de ratio niet te verliezen."

TAGS  I  Jacques Sys

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024