Eén speler wordt steeds vaker genoemd als topkandidaat voor de Gouden Schoen

Eén speler wordt steeds vaker genoemd als topkandidaat voor de Gouden Schoen
Zondag 19 november 2017 - 23:08   I  

Het kalenderjaar 2017 loopt op zijn laatste benen en dat wil zeggen dat het binnenkort weer tijd is voor de verkiezing van de Gouden Schoen. Wie José Izquierdo zal opvolgen is nog niet duidelijk, maar één naam weerklinkt steeds luider: Ruud Vormer.

De Nederlander acteert al máánden op een hoog niveau en is – net als vorig jaar – één van de favorieten voor de Gouden Schoen. De verkiezing komt steeds dichterbij en net nu begint Vormer ook nog eens te scoren.

Fraaie statistieken

In de Jupiler Pro League staat zijn teller nu op drie doelpunten en elf assists. Fraaie statistieken voor een centrale middenvelder. Ter vergelijking: vorig seizoen klokte Vormer af op negen goals en zeven assists.

Niet alleen bij de fans, maar ook bij de pers wordt Vormer steeds vaker genoemd als dé grote kanshebber om de Gouden Schoen in de wacht te slepen. En laten het nu net de journalisten zijn die straks hun stem mogen uitbrengen.

Heel wat zaken spreken in het voordeel van Vormer: de Nederlander is constant, bepalend en maakt ook naast het veld dikwijls indruk met zijn nuchtere kijk op de zaken en zijn droge humor.

Vormer: "Ik ben niet bezig met de Gouden Schoen"

Zelf is Vormer naar eigen zeggen niet bezig met de Gouden Schoen. “Gekeken naar mij persoonlijk ben ik helemaal niet bezig met de Gouden Schoen”, klinkt het op de webstek van Club Brugge.

“Punten pakken met Club is veel belangrijker in deze fase van de competitie. Komende zondag komt Zulte Waregem op bezoek en opnieuw zullen we proberen om de drie punten hier te houden en dan zien we wel wat er verder op ons afkomt.”

Poll: Moet Vormer de Gouden Schoen winnen?

TAGS  I  Vormer  I   Club Brugge  I   Gouden Schoen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024