Eén Belg en ex-speler van Genk (niet Bailey of Ndidi) halen prestigieuze lijst van beste U20-spelers

Eén Belg en ex-speler van Genk (niet Bailey of Ndidi) halen prestigieuze lijst van beste U20-spelers
Dinsdag 21 februari 2017 - 16:00   I  

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft een top 30 gemaakt van de beste spelers onder de 20 jaar. Twee (ex-)spelers uit de Jupiler Pro League haalden de lijst.

Het mag weinig verbazing wekken dat de Belg in kwestie Youri Tielemans is. Hij prijkt op de vijftiende plaats. Daarmee laat hij heel wat toppers achter zich. Hij doet onder andere beter dan Locatelli (AC Milan, 25e plaats) en Ødegaard (Real Madrid/Heerenveen, 29e plaats).

Daarnaast pronkt een ex-speler van RC Genk op de 21e plaats. Niet Bailey of Ndidi (die net 20 is geworden), maar Enes Ünal haalde de lijst. In de zomer van 2015 stalde Manchester City de Turkse spits voor twee seizoenen bij Genk. Ünal kon er echter nooit doorbreken. In twaalf wedstrijden scoorde hij slechts één keer. Vorige winter werd zijn uitleenbeurt dan ook vroegtijdig beëindigd. Momenteel is hij aan de slag bij FC Twente in Nederland en daar doet hij het wel goed. Hij zit nu aan elf doelpunten en drie assists in 22 wedstrijden.

De nummer één was trouwens Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund. Hij eindigde respectievelijk voor Gianluigi Donnarumma (AC Milan) en Renato Sanches (Bayern München). Marcus Rashford (Manchester United) en Kylian Mbappé (AS Monaco) vervolledigen de top vijf.

TAGS  I  enes unal  I   rc genk  I   youri tielemans

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024