Een maand na mislukt EK: 'Voetbalbond neemt beslissing over ontslag Tedesco'

Een maand na mislukt EK: 'Voetbalbond neemt beslissing over ontslag Tedesco'
Woensdag 14 augustus 2024 - 09:00   I   door Redactie

Bondscoach Domenico Tedesco kan niet bepaald terugblikken op een geslaagd EK. Na amper één overwinning werden de Rode Duivels uiteindelijk in de achtste finales uitgeschakeld door Frankrijk.

Tedesco kreeg heel veel kritiek voor de manier waarop hij de wedstrijden en zijn communicatie aanpakte op het EK. Er gingen dan ook veel stemmen op om de Duitser te ontslaan na dat matige EK in Duitsland. Het Laatste Nieuws weet echter dat dit niet zal gebeuren. De voetbalbond houdt Tedesco, die zijn contract vlak voor het EK nog verlengde, aan boord.

Alleen al uit financiële overwegingen zou een ontslag niet evident zijn. De voetbalbond kampt met verliezen en moet flink op de centen passen. Voor de start van de Nations League-campagne (6 september) moet er duidelijkheid zijn. Dat Domenico Tedesco dan nog bondscoach zal zijn, is zo goed als zeker", schrijft HLN.

"Op 30 augustus moet hij zijn selectie doorgeven. Hij heeft nog een contract tot het WK 2026. Tedesco ontslaan zou financieel een nieuwe tegenvaller zijn. Bovendien heeft hij het voorbije EK de officiële doelstelling (1/8ste finale) gehaald. De manier waarop moet wel (veel) beter."

Poll: Terechte beslissing van de voetbalbond?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Rode Duivels

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024