Dury wil drastisch ingrijpen in Belgische competitie: "Dit moet"

Dury wil drastisch ingrijpen in Belgische competitie:
Woensdag 06 december 2017 - 16:00   I   door Redactie

Voor het eerst in dertien jaar heeft België na de winterstop geen vertegenwoordiger meer in Europa. Francky Dury vindt dat er moet ingegrepen worden.

“Eerst en vooral heeft het te maken met budgetten. Vroeger speelde het nummer tien uit Spanje de finale van de Europa League. Maar nu zijn dat ploegen als AC Milan, Zenit en Lazio Roma", zegt Dury. "We zullen wel nog eens stunten, maar een plaats in de kwart- of halve finales… (zucht) De afstanden worden alsmaar groter.”

Maar ook de huidige competitieformule moet herbekeken worden. “Er moet over nagedacht worden”, stelt de coach van Zulte Waregem. “Hoeveel topmatchen zijn er al geweest, waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zat? Ze zijn op één hand te tellen."

"Er zit te veel spanning op onze competitie. We voelen allemaal dat het beter moet. Kijk, we voetballen tot 27 december, omdat we kerstvoetbal willen zoals in Engeland. Alleen zijn de budgetten daar een veelvoud. (overtuigd) Het format moet aangepakt worden. Misschien is het niet slecht dat dit ons overkomt.”

Poll: Moet de competitie herbekeken worden?

TAGS  I  Dury  I   Zulte Waregem  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Standard  I   KV Mechelen  I   KV Oostende

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024