Dury doet opmerkelijke oproep aan Club Brugge, AA Gent en Anderlecht: "Het wordt hoog tijd"

Dury doet opmerkelijke oproep aan Club Brugge, AA Gent en Anderlecht:
Maandag 20 maart 2017 - 18:45   I  

Dury mag met Zulte Waregem dan wel de beker gewonnen hebben en comfortabel play-off I gehaald hebben, dat alles heeft ook zijn nadeel. De coach beklaagt zich dat de topclubs in België geen deals meer met zijn ploeg willen sluiten.

“Het wordt hoog tijd dat we inspanningen leveren om de relaties met onze topploegen te versterken. Ik vind een samenwerking met Juventus en Monaco top, maar dat levert ons alleen maar buitenlanders op. Ik wil eerst en vooral Belgische spelers. En die kunnen we enkel halen bij teams als Club Brugge, Anderlecht of AA Gent", vertelt Dury in HLN.

Daar ligt net het probleem. De topclubs zien Zulte Waregem als een directe concurrentie. Dat ontkent Dury. “Maar wij zijn géén concurrent. Zulte Waregem is geen topploeg, hé. Denk je dat Club Brugge niet tevreden is over de evolutie van Sander Coopman? Ik heb vorig seizoen een artikel in de krant gezien met ruim vijftien spelers die mochten vertrekken bij AA Gent. Geen enkele van die jongens is naar Zulte Waregem gekomen – op Poletanovic na, maar dat was niet meteen een voltreffer.”

Het is daarom dat Zulte Waregem in het verleden naast enkele bruikbare spelers greep. “Brandon Mechele paste nochtans perfect in ons profiel. Hetzelfde geldt voor Hannes Van Der Bruggen en Michaël Heylen. Als we duidelijke afspraken maken, ben ik zeker dat we kunnen samenwerken met de topclubs. Het is aan ons om die banden aan te halen.”

TAGS  I  francky dury  I   zulte waregem  I   aa gent  I   anderlecht  I   club brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024