"Drie jaar geleden was ik een aanvaller en opeens ben ik verdediger bij de Rode Duivels"

Donderdag 17 november 2016 - 14:40   I  

Door vele blessures bij de Rode Duivels moest Roberto Martinez heel wat schuiven in zijn ploeg. Daardoor kregen enkele onbekendere gezichten hun kans.

Een daarvan was Christian Kabasele, die in extremis Kompany verving tegen Nederland. "Slechts een minuut voor de aftrap wist ik dat ik ging debuteren. Kompany voelde opeens pijn op het einde van de opwarming", vertelt hij in een interview met zijn club Watford. "Het was een vreemd voorval, maar het was niet zo verschillend van een plek als reserve want ik probeer altijd klaar te zijn om te spelen. Martinez vertelde dat ik deze basisplaats verdiend had en dat ik ervan moest profiteren."

Kabasele deed het niet slecht bij zijn debuut. "Ik denk dat ik mijn werk goed gedaan heb. Ik hoop dat ik nog andere wedstrijden zoals deze kan spelen in de komende maanden. Het was een geweldig gevoel voor mij om bij de nationale ploeg te debuteren. Elke professionele voetballer wil voor zijn nationale ploeg spelen. Ik heb het kunnen doen, dus dat is een droom die is uitgekomen."

Aan dat debuut is een opmerkelijke evolutie voorafgegaan. "Drie jaar geleden was ik een aanvaller, en opeens ben ik een verdediger bij de nationale ploeg. Het is een beetje gek! Om eerlijk te zijn, denk ik dat het nog niet helemaal doordringt... Ook al heb ik geen basisplaats bij Watford, ik moet me klaarhouden want wat er bij de Rode Duivels gebeurde, kan ook bij mijn club gebeuren."

TAGS  I  Christian Kabasele  I   Watford

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024