Dramatisch begin voor Maes bij Lokeren, Eupen blijft in de problemen

Zaterdag 12 augustus 2017 - 21:49   I   door Redactie

Zaterdagavond stonden er enkele partijen van de derde speeldag op het programma. Lokeren, met Peter Maes, nam het op tegen Moeskroen terwijl Eupen Kortrijk ontving.

LokerenMoeskroen 0-2

Lokeren begon met Peter Maes in de dugout aan zijn eerste partij na de trainerswissel. Veel zoden aan de dijk bracht dat niet meteen. Na goed 20 minuten stonden de Waaslanders al 0-1 in het krijt via Awoniyi.

Na de rust ging Moeskroen gewoon door op zijn elan. Mohamed maakte vlak na het uur de 0-2 na een schitterende plaatsbal. De Henegouwers toonden zich dodelijk efficiënt. Lokeren kon geen vuist meer maken en Persoons kreeg nog rood. Het blijft opnieuw met lege handen achter en raakt niet weg uit de onderste regionen van het klassement.

Eupen - Kortrijk 1-2

Kortrijk kwam kort voor rust op voorsprong via Stojanovic. De Serviër was net daarvoor De Smet komen vervangen en scoorde bij zijn eerste balcontact.

Vlak na rust zorgde Chevalier al snel voor de 0-2 via een knappe lob. Eupen moest erg lang zoeken naar een sprankeltje hoop, maar vond dan toch de aansluitingstreffer 10 minuten voor tijd via Loties. Verder kwam het echter niet, eindstand: 1-2. De Oostkantonners blijven onderaan het klassement bengelen.