Dortmund krijgt gigantische dreun van Bayern München

Zaterdag 04 november 2017 - 20:22   I

Bayern München is op het veld van Dortmund gaan winnen met 1-3. Die score had zelf nog hoger kunnen liggen, maar onder andere Lewandowski wrong enkele kansen de nek om.

Het is best spannend in de Bundesliga. Dortmund begon goed aan het seizoen, terwijl de motor van München wat sputterde. De trainerswissel lijkt nu wel het gewenste effect te hebben, want de ploeg van Henkens is opnieuw leider in Duitsland.

Na een kwartier tijd was het good old Arjen Robben die op aangeven van James Rodriguez de score kon openen. Voor de rust gaven de bezoekers al de doodsteek. Wie anders dan Lewandowski, die kan geen wedstrijd spelen zonder te scoren, verdubbelde de score.

Ook de tweede helft was aangenaam om volgen. Bayern kreeg enkele goede kansen om Dortmund definitief uit te tellen, maar Dortmund bleef leven. De thuisploeg kreeg overigens zelf nog enkele kansen om de wedstrijd nog wat spannender te maken, maar de goal viel uiteindelijk toch aan de overkant.

De Oostenrijker Alaba zette de bal voor doel. Even leek Lewandowski zijn tweede te maken, maar uiteindelijk raakte de Pool de bal niet. De 3-0 stond op het bord en de tegentreffer van Bartra kwam veel te laat.

Dortmund krijgt zo in eigen huis een stevige tik van een sterk Bayern, dat eerste achtervolger RB Leipzig zo op 4 punten houdt. Dortmund achtervolgt al op 6 punten nu.