Dit zorgde ervoor dat Jan Vertonghen bijna op voetbalpensioen ging: "Het was echt klaar voor mij"

Dit zorgde ervoor dat Jan Vertonghen bijna op voetbalpensioen ging:
Dinsdag 06 augustus 2024 - 08:30   I   door Redactie

Jan Vertonghen was woensdagavond te gast bij Paris by Night, het praatprogramma waarin Karl Vannieuwkerke de gebeurtenissen op de Olympische Spelen van die dag bespreekt. De ex-Rode Duivel kwam er nog eens terug op het fluitconcert van de Belgische fans na de 0-0 tegen Oekraïne op het EK vorige maand.

"Ik had een heel raar gevoel”, blikt hij terug op het moment. “Het heeft me echt wel pijn gedaan om door zo'n groot deel van het publiek uitgefloten te worden. Bijna meer dan de uitschakeling tegen Frankrijk." Het fluitconcert deed hem zelfs twijfelen over zijn verdere carrière als voetballer.

"Het was een heel moeilijk moment. In die twee dagen na de wedstrijd Oekraïne heb ik zelfs getwijfeld om door te gaan bij Anderlecht. Ik voelde op dat befaamde moment zo'n afstand tussen de spelersgroep en het publiek”, klonk het erg openhartig.

"Ik dacht: wil ik dit nog? Het was echt klaar voor mij. Nog twee jaar doorgaan, in combinatie met 50 tot 55 wedstrijden met Anderlecht, dat zag ik echt niet meer zitten. Ik had het gevoel dat het mooi geweest was." Het scheelde dus niet veel of Vertonghen had zijn voetbalschoenen definitief aan de haak gehangen.

Poll: Begrijp jij de twijfels van Vertonghen?

TAGS  I  Jan Vertonghen  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024