"Dit kan tot een grote crisis leiden bij RC Genk"

Dinsdag 06 december 2016 - 15:45   I   door Redactie

Peter Maes enerzijds en beleidsmensen Patrick Janssens en Dimitri De Condé anderzijds hebben het lastig om succesvol samen te werken bij RC Genk. Marnik Geukens, journalist van Het Belang van Limburg die de club al jarenlang volgt, luidt de alarmbel.

"Janssens heeft met zijn team de voorbije twee jaar en drie maanden wel degelijk een en ander gerealiseerd bij KRC Genk", weet Geukens. "De club verkeerde in een diepe identiteitscrisis: de fans konden zich niet meer identificeren met de club, die zich ook financieel in woelige wateren bevond. Bovendien was de kleedkamer een zootje en vertoefde de ploeg in de anonieme middenmoot van eerste klasse."

"Samen met technisch directeur Dimitri de Condé stampte Janssens het project 'Blauw bloed' uit de grond. Een terugkeer naar de roots, op en naast het veld. Hard werken, veel eigen jongeren en verzorgd voetbal werden de steunpilaren. Die zorgden sneller dan verwacht voor een nieuw, stevig fundament. Daarin speelde vanaf medio 2015 ook de nieuwe trainer een bepalende rol. Peter Maes ruimde mee de kleedkamer op en pompte belangrijke basisprincipes in het team."

"Toch kwam het niet tussen een symbiose tussen de twee directeurs enerzijds en hun trainer anderzijds. De kloof tussen de behoeders van een theoretisch model en de pragmaticus geraakte moeilijk overbrugd, één plus één werd nooit drie. Dat is bijzonder jammer en nefast voor de club."

"Want dan blijft de trainer hameren op het gebrek aan evenwicht in de kern - te weinig ervaring, te weinig fysiek vermogen - en trekken de TD en AD zich daar steeds minder van aan. Zoiets wreekt zich op de grasmat, het trieste voorbeeld van het schisma tussen het duo Degraen-Jacob en trainer Mario Been is niet eens zo oud. Het lag mee aan de basis van een grote crisis."

TAGS  I  Peter Maes  I   RC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024