Dit is Tunesië: De lastige klif in de groep

Dit is Tunesië: De lastige klif in de groep
Vrijdag 01 december 2017 - 17:31   I  

De Rode Duivels kennen hun tegenstanders voor het WK. Met één topaffiche tegen Engeland, een lastige klif tegen Tunesië en een 'easy win' tegen het kneusje van de groep Panama, heeft België het best wel getroffen.

Tunesië wordt geen gemakkelijke wedstrijd. In tegenstelling tot Panama beschikt Tunesië wel over de nodige kwaliteiten. De bekendste Tunesiër in België is wellicht Hamdi Harbaoui, de spits van Anderlecht. Al is die niet zeker van zijn plek in de selectie.

Wie wel zeker is van een selectie is de sterspeler Wahbi Khazri van Stade Rennes. De 26-jarige aanvallende middenvelder scoorde al 11 keer in 35 interlands. De speler met de meeste caps achter zijn naam momenteel is doelman Balbouli. De 33-jarige doelman is ook kapitein van het elftal.

Nog een bekende voor volgers van de Belgische competitie is AA Gent-speler Dylan Bronn. De verdediger heeft maar 1 cap achter zijn naam, maar maakt wel een grote kans om mee te gaan naar het WK. De meeste spelers spelen trouwens in de Tunesische competitie, al zijn er ook veel spelers die in de Franse Ligue 1 en Ligue 2 spelen.

Nog een oude bekende is Georges Leekens. De Belg was bondscoach van Tunesië tussen maart 2014 en juni 2015. Volgens hem verdedigt de ploeg goed en is ze zeer goed uitgebalanceerd. Een beetje te vergelijken met Algerije dus.

"Tunesië is wel niet van het niveau van België. Om zich te kwalificeren zullen de Tunesiërs boven zichzelf moeten uitstijgen. De ploeg heeft zo van die dagen waarop alles lukt, maar dat hoeft de Belgen geen angst in te boezemen", aldus Leekens.

Poll: Wint België tegen Tunesië?

TAGS  I  Tunesië  I   Rode Duivels  I   WK

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024