Deschacht blijft na spelerscarrière in het voetbal en weet al precies wat hij wil doen

Deschacht blijft na spelerscarrière in het voetbal en weet al precies wat hij wil doen
Dinsdag 28 november 2017 - 23:21   I  

Olivier Deschacht (36) zit in de herfst van zijn spelerscarrière en is dan ook al bezig met zijn toekomst. Zo overweegt Deschacht om in het voetbal actief te blijven.

"Ik wil na mijn carrière graag in het voetbal blijven, maar niet als hoofdtrainer", zegt Deschacht in Het Nieuwsblad. "Na zoveel jaren profvoetbal ga ik vooral genieten en de stress mijden. Al weet je nooit hoe het loopt, natuurlijk."

Deschacht heeft zich wel al voorgenomen om een harde aanpak te hanteren. "In elk geval: áls ik met jongeren ga werken, voer ik de oude stempel weer in. Hard werken, boslopen en opwarmen zonder 37 kegeltjes op het veld."

"Het respect vanwege jongeren naar routiniers kan ook een pak beter. Toen ik 12 was, durfde ik amper een speler van de eerste ploeg in de ogen te kijken, laat staan hem te begroeten."

"Die Engelse traditie waar jongeren de schoenen poetsen van de eerste ploeg, is nog zo slecht niet. Vandaag denken ze nogal snel dat ze er al zijn. Amai, ze zullen nogal mogen zweten bij coach Deschacht", besluit de verdediger.

Poll: Zou Deschacht een goede coach zijn?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024