Degryse twijfelt plots sterk aan Club Brugge: "Hij is dramatisch en dat zie ik niet meer goed komen"

Degryse twijfelt plots sterk aan Club Brugge:
Maandag 06 maart 2017 - 07:07   I   door Redactie

Marc Degryse heeft Club Brugge de afgelopen maanden steeds als de grote favoriet voor de titel gezien. Maar hij uit nu plots openlijk zijn twijfels in Het Laatste Nieuws.

"Club Brugge doet mij plots twijfelen", vertelt Degryse. "Jongens, jullie moeten wél eens een uitwedstrijd kunnen winnen, hoor, om kampioen te worden. Ik had de match op Racing Genk als een referentiematch gezien; een match waarin Club toonde dat het klaar is voor play-off 1. Het werd een fikse tegenvaller."

"En ik merkte dat Michel Preud'homme bijzonder gefrustreerd was na de wedstrijd. Dat wordt straks weer een stage in Spanje onder hoogspanning - Michel zal zijn spelers op scherp zetten. Nóg eens. En eerlijk? Dat is het minste probleem. Veel erger, en iets waar je als trainer minder vat op hebt, is het gebrek aan vorm, of blessures, bij een aantal cruciale spelers."

"Als we het lijstje maken met de kampioenenmakers van vorig seizoen kom je onder meer uit bij Diaby, Refaelov en Engels. Diaby is misschien out voor de rest van het seizoen, Refaelov was dramatisch in Genk en dat zie ik niet snel meer goed komen, terwijl Engels van zichzelf zegt dat hij niet top is en dat ook toonde dit weekend. Voor Engels heb je weliswaar nog Poulain als alternatief, maar als Refaelov niet zijn oude niveau haalt, rest aanvallend enkel Izquierdo om het verschil te maken."

"Dat is te weinig. Vanaken zal top moeten zijn in play-off 1. Cynisch genoeg zou het zware programma van Anderlecht, mochten die de kwartfinale van de Europa League halen, Club kunnen helpen. Net dátgene wat hen twee jaar geleden de titel kostte, zou hen nu de titel kunnen opleveren."

TAGS  I  club brugge  I   degryse

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024