Degryse is bijzonder streng voor Genk: "Ook met Maes, hoor"

Degryse is bijzonder streng voor Genk:
Maandag 27 februari 2017 - 07:10   I   door Redactie

Marc Degryse is erg hard voor KRC Genk. De analist vindt het spel dat de Limburgers lieten zien op Anderlecht zwaar onvoldoende. Genk ging met 2-00 onderuit.

"Het gaat niet lukken met Racing Genk voor play-off 1", voorspelt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Als ik puur naar de schoonheid kijk, is dat jammer. Genk is namelijk een ploeg die steeds goed probeert te voetballen. In dat opzicht is de visie van Albert Stuivenberg wel duidelijk: de bal gaat prima rond en het positiespel is meer dan oké. Anderzijds ontbreekt het de Limburgers aan kwaliteit in de zone van de waarheid."

"Ik heb het dan over métier en ervaring en dat is er niet op gebeterd met de transfers van Ndidi en Bailey en de blessure van Karelis. Het is een inschattingsfout geweest van het bestuur om te denken dat Stuivenberg het proces richting volwassenheid en dus goeie resultaten kon versnellen. Ik denk dat Maes even goed had kunnen presteren."

"Ach, de cijfers zeggen alles. Genk haalt maar net de helft van de punten en heeft een doelpuntensaldo van nul. Het mist spelers die de ploeg over moeilijke momenten heen kunnen trekken. Schrijvers, Trossard en Berge zijn leuke voetballers, maar aan de top is veel méér nodig. En als ik streng ben, geldt dat voor heel Genk. Het is net niet."

TAGS  I  genk  I   degryse

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024