Degradatie lijkt onafwendbaar voor Antwerp: "Machteloos"

Degradatie lijkt onafwendbaar voor Antwerp:
Donderdag 13 april 2017 - 07:45   I   door Redactie

Antwerp blijft erg strijdvaardig en positief. Het Laatste Nieuws ziet het toch minder rooskleurig in voor de Great Old.

Antwerp slaagde er niet in om een licentie te bemachtigen voor volgend seizoen. Daardoor zakt het in principe naar de hoogste amateurreeks. De club stapt wel naar het BAS.

De herkomst van de geldmiddelen van geldschieter Paul Gheyssens kunnen niet aangetoond worden. "De baas van projectontwikkelaar Ghelamco heeft een leningsovereenkomst met Goala, de door Patrick Decuyper voor Antwerp opgerichte bvba. Het geld dat Gheysens daarin stortte voor Antwerp, is afkomstig van het in Barcelona gevestigde SL Peridot, maar voorlopig kan Gheysens niet aantonen dat die geldstroom bonafide is", luidt het. 

"Doordat de noodzakelijke documenten sinds de zitting van de Licentiecommissie op 30 maart niet aangeleverd werden, kan de continuïteit van Antwerp niet verzekerd worden. En dus krijgt het geen licentie profvoetbal 1A en 1B voor het seizoen 2017-2018. Antwerp zelf staat machteloos zolang Gheysens de herkomst van het geld niet kan verklaren en is niet bij machte om zélf de nodige middelen te verzamelen."

Voorzitter Jan Michel ziet het nog positief in: "Het zet een serieuze domper op de feestvreugde, maar we zullen er alles aan doen opdat we alsnog de licentie krijgen en hebben daar ook vertrouwen in. We zijn strijdvaardiger dan ooit."

TAGS  I  antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024