De Vlieger noemt 2 beste doelmannen in JPL

De Vlieger noemt 2 beste doelmannen in JPL
Dinsdag 31 oktober 2017 - 06:45   I   door Redactie

Geert De Vlieger noemt in Het Nieuwsblad de twee beste doelmannen in de Jupiler Pro League. Hij kiest voor twee ervaren keepers.

"In België zijn Logan Bailly en Sinan Bolat voor mij de besten van het land", geeft de analist en ex-doelman aan. Bolat is vaak geslaagd als hij tussenkomt op hoge ballen. Dat ondanks het feit dat hij met zijn 1,88 meter zeker niet de grootste doelman is.

“Je ziet dat hij een zekere souplesse heeft. Bailly heeft dat ook wel. Ze hebben ook een hogere actieradius in het eigen strafschopgebied", stelt De Vlieger.

“Keepers worden geboren met goede en sterke punten, maar op lange ballen kun je gewoon trainen”, aldus De Vlieger. “Het voetenwerk is eigenlijk het allerbelangrijkste. Doe wat oefeningen met korte en vinnige pasjes zodat je beweeglijker wordt. Dat helpt al veel."

"Vandaag de dag moet je als doelman een pak groter zijn dan vroeger om echt door te groeien naar de absolute top, maar dat wil daarom niet zeggen dat je automatisch goed bent op hoge ballen. De echte toppers zoals Courtois, Neuer of De Gea associeer je niet alleen met goed zijn op lange ballen: hen associeer je met alles.”

TAGS  I  De Vlieger  I   Bailly  I   Bolat  I   Moeskroen  I   Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024