De valiezen van Marc Wilmots staan al klaar, slechte resultaten doen hem de das om

De valiezen van Marc Wilmots staan al klaar, slechte resultaten doen hem de das om
Vrijdag 01 september 2017 - 14:50   I  

Hij had veel voorstanders in België, maar minstens evenveel tegenstanders. Zijn transfer naar de nationale ploeg van Ivoorkust was voor velen dan ook een verrassing.

Het gaat Wilmots allerminst voor de wind in Ivoorkust. Volgens RTBF wordt zijn positie als bondscoach dan ook danig in vraag gesteld.

Twee matchen gespeeld, twee nederlagen, acht tegendoelpunten en maar twee doelpunten gescoord: het zijn dan ook niet de beste cijfers die Wilmots kan voorleggen. De ex-speler van Standard en Schalke 04 kan de dubbele confrontatie met Gabon, morgen en dinsdag, dus maar best winnend afsluiten.

Er werd in Ivoorkust veel verwacht van hun nieuwe bondscoach, maar na de nederlagen tegen Nederland (5-0) en Guinee (2-3) zijn die verwachtingen flink getemperd.

Ook de keuze voor een nieuwe kapitein wordt in Ivoorkust met argusogen gevolgd. Zonder overleg duidde Wilmots 'enfant terrible' Serge Aurier aan als nieuwe kapitein. Naar eigen zeggen om wat strijdlust in de ploeg te brengen.

Volgens Wilmots zelf heeft deze ploeg vooral tijd nodig. Wilmots trekt momenteel de kaart van de jeugd en die integratie vraagt tijd. Hopelijk krijgt Wilmots evenveel tijd van de Ivorianen, want anders kan hij wel eens sneller dan verwacht terug in België staan.

Poll: Worden de kwaliteiten van Wilmots als coach overschat?

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024