"De Rode Duivels kunnen wereldkampioen worden"

Dinsdag 14 november 2017 - 06:30   I   door Redactie

Volgens Yuya Kubo moeten de Rode Duivels dromen van de wereldtitel. Dat ligt binnen handbereik, zo stelt de Japanner van AA Gent.

"Spelers als Hazard en Mertens zijn voor Japanse voetballers een voorbeeld omdat ze dezelfde speelstijl hebben. Het zijn kleine, wendbare en technisch vaardige voetballers, alleen nog beter. Voor Japanners zijn het idolen. Als ik met een Rode Duivel een truitje zou wisselen om op te hangen in mijn woonkamer, dan kies ik voor Eden Hazard", aldus Kubo. 

"Maar de speler die er voor mij het meest uitspringt, is Lukaku. Ik heb nog tegen hem gespeeld met Young Boys Bern. Een indrukwekkende voetballer die me altijd is bijgebleven. Spelers als Lukaku hebben wij niet in Japan. De gemiddelde Japanner kan drie keer in zijn lijf."

Kubo gelooft in de Rode Duivels op het WK, ook in de wereldtitel. "Natuurlijk bestaat de kans. Waarom? Ik zou de vraag eerder omdraaien. Jullie selectie barst van het talent, waarom zouden jullie niet geloven in de wereldtitel? Talent maakt nog geen goede ploeg, akkoord, maar als je twee teams vergelijkt, een hechte groep mét talent of een hechte groep zonder talent, dan is het duidelijk wie het zal halen."

Poll: Geloof jij in de wereldtitel?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024