De Decker waarschuwt plots: "Zo kan het niet meer"

De Decker waarschuwt plots:
Woensdag 15 maart 2017 - 07:45   I   door Redactie

Antwerp wil graag langer doorgaan met Wim De Decker als coach. Zelf heeft hij die intentie ook, maar dan zal er toch nog wel flink gepraat moeten worden.

"De intenties om verder te gaan zijn er zeker. Maar we moeten gewoon bepaalde dingen op voorhand duidelijk afspreken zodat iedereen weet waar naartoe. Zoiets kan ook niet in één-twee-drie in orde zijn", stelt De Decker in Gazet van Antwerpen.

"Ook al omdat er voorheen amper over gesproken is, omdat de focus zo hard op het sportieve lag. Maar ik weet wel één ding: als ik trainer blijf, kan het niet meer op dezelfde manier als nu. Ik had niet eens een assistent. Dat was goed voor een korte periode, maar er is een ruimere staf nodig."

"Er komt een video-analist, want dat deed ik nu ook allemaal zelf. Een data-analist wordt erbij gehaald, waardoor we kunnen trainen met gps. En ik wil een assistent-trainer die een echte veldtrainer is. Nu verlies ik zelf te veel tijd aan de trainingen. Ik moet die helemaal uitschrijven, die training geven, de potjes zetten. Waardoor ik minder tijd kan steken in de persoonlijke contacten met de spelers."

"Ik merk ook dat ik in die veldtraining te veel tijd verlies en dat het beter kan. Gewoon omdat ik die ervaring niet heb", vervolgt De Decker. "Daarom wil ik dat liever overlaten aan mannen die daar meer ervaring mee hebben. Er zijn trainers die per se het gras moeten ruiken, maar ik heb dat niet echt. Daar ligt mijn kwaliteit ook niet. Het is mijn sterkte om de puzzel te leggen tussen alle schakels: video-analist, veldtrainer, medische staf...”

TAGS  I  antwerp  I   de decker

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024