De Coninck kritisch voor Weiler

De Coninck kritisch voor Weiler
Woensdag 26 oktober 2016 - 10:10   I  

Het nieuwe spelsysteem met drie achterin van Weiler kan op heel wat kritiek rekenen. Tegen Mainz was het al niet geweldig, tegen Club Brugge nog minder. Analist Wim de Coninck vond het een slechte keuze.

"René Weiler is de ene keer een tactisch genie, de andere keer lijkt het alsof hij zomaar iets doet. Deschacht diep in de punt, Deschacht rechtsachter... Eén constante: Weiler doet altijd iets. Nu weer, 3-4-2-1, naar het voorbeeld van Hein Vanhaezebrouck. Alleen is die daar al van in tweede klasse met Kortrijk mee bezig, en Anderlecht twee wedstrijden. In Mainz beviel het Weiler, in Brugge niet", legt De Coninck uit in Sport/Voetbalmagazine.

"Blijkbaar was iemand hem vergeten te vertellen dat Michel Preud’homme zich lange tijd de tanden stuk beet op Gent, maar daar de jongste duels wél een tegenzet op vond. Club speelde dan ook zijn beste wedstrijd van het seizoen." 

"Ik snap de keuze van Weiler wel, op die manier kunnen Hanni én Stanciu als 10 worden uitgespeeld en moet geen van beiden naar de flank. Maar zelfs voor een ploeg die het door en door kent is 3-4-2-1 niet eenvoudig, laat staan voor een ploeg die al diverse systemen speelde." 

"Het zat slecht ineen, Anderlecht heeft nood aan duidelijkheid en herkenbaarheid. Dit was een slechte keuze, al speelde de fysieke vermoeidheid na Mainz ook mee en kon Anderlecht nog bijna een gelijkspel meegraaien. Valt ook op: als Stanciu wordt vervangen, pakt Anderlecht vaak een wedstrijd anders aan, keert het terug, of geeft het de match een ander gelaat. Er zijn nog veel stappen te zetten door de Roemeen."

TAGS  I  Rene Weiler  I   Wim De Coninck  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024