De Coninck hard voor eersteklasser: "Bij momenten waren ze vreselijk"

De Coninck hard voor eersteklasser:
Dinsdag 29 november 2016 - 16:46   I  

Het voorbije weekend sneuvelde het record voor het aantal doelpunten in de Jupiler Pro League. Velen kijken naar het bedroevende niveau van de keepers als oorzaak hiervan.

Dat vindt analist Wim De Coninck een stap te ver gaan. “Ik vind het wat makkelijk om de schuld op de keepers te steken. Ik moet wel zeggen dat bijvoorbeeld een Delac van Moeskroen duidelijk niet in grote vorm verkeerde. Bizot was volgens Maes de enige op niveau", aldus De Coninck in Het Belang van Limburg.

“Laat ons het positieve onthouden en dat is dat er veel mooie goals tussen zaten. Bij Oostende, Standard, Westerlo, Brugge en Eupen bijvoorbeeld. Daarnaast moet je verder kijken dan de doelman alleen, want er werd ook zeer zwak verdedigd. Moeskroen was bij momenten vreselijk. Dat begon al met de 1-0 in de openingsminuut. Gek, want Anderlecht had het dit seizoen al lastig thuis. Het is natuurlijk wel zo dat de keepers al het hele seizoen ter discussie staan. Ze worden steeds belangrijker en krijgen het vergrootglas op zich. Veel ploegen wisselden - al dan niet gedwongen door blessures - van doelman.”

TAGS  I  Moeskroen  I   Anderlecht  I   Wim De Coninck

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024