"De code van Ivan Leko is gekraakt, het kan nu snel bergaf gaan"

Dinsdag 23 januari 2018 - 07:45   I   door Redactie

Volgens Gert Gysen, journalist van Het Nieuwsblad, lijkt de code van Ivan Leko gekraakt. Antwerp stond lange tijd 2-0 voor tegen Club Brugge, maar gaf die voorsprong op het einde nog weg.

"Bij Club Brugge zullen ze zich toch even achter de oren krabben na de wedstrijd van zondag. De code is gekraakt. Antwerp heeft getoond hoe je de geoliede machine aan banden kan leggen. En eens de code gekraakt is, kan het snel bergaf gaan. Vraag maar aan Hein Vanhaezebrouck. Op zijn AA Gent kreeg ook lange tijd niemand vat, tot Michel Preud'homme er met Club Brugge in het voorjaar van 2016 plots wel een antwoord op vond", aldus Gysen.

"Deze prestatie van Antwerp kan eenzelfde effect hebben. De trainers van de toekomstige tegenstanders van Club Brugge zullen deze wedstrijd tot in de puntjes analyseren en mogelijk de tactiek van Antwerp kopiëren. Want Laszlo Bölöni heeft wel degelijk enkele pijnpunten blootgelegd."

"Ten eerste is er het verdedigende compartiment. Het voetballend vermogen van de Club-verdedigers blijkt dan toch niet zo groot te zijn als algemeen werd aangenomen. Bölöni had dat goed doorzien en liet zijn spitsen constant druk zetten. Ten tweede toonde Antwerp dat je ook het middenveld van Club Brugge kan lamleggen. Vooral Hans Vanaken is slechts een schim van zichzelf als er pure mandekking op hem wordt gespeeld."

"Maar ten derde - en dat is misschien wel het belangrijkste punt - heeft Antwerp bewezen dat ook de machine van Ivan Leko te stoppen valt. En dat zal de andere clubs moed geven. Na de 5-1 tegen Charleroi en de 5-0 tegen Anderlecht kon de naam van Club als kampioen al bijna in de beker gegraveerd worden", stelt Ghysen.

Poll: Geloof jij dat de code van Leko gekraakt is?

TAGS  I  Club Brugge  I   Antwerp  I   Leko

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024