"Dat is op dit moment het probleem van RC Genk"

Woensdag 22 februari 2017 - 15:40   I   door Redactie

Racing Genk dreigt naast play-off I te grijpen. Dat terwijl de Limburgers wél goed voetbal brengen.

"Op dit moment is Genk de best voetballende ploeg van België, met dubbele flanken, veel beweging, veel volk in de zestien en aantrekkelijk spel over de grond", aldus analist Wim De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. "Met een volledig fitte Alejandro Pozuelo winnen ze van Charleroi, in die zin kan het dat de combinatie Europees-competitie nu te zwaar is."

"Nu er serieuze testen tegen Anderlecht en Club Brugge komen, ben ik benieuwd of dat mooie voetbal blijft. Hun probleem is: ze scoren zo moeilijk, daarom ook is het jammer dat Leon Bailey in januari vertrok. Anderzijds: Leandro Trossard en Siebe Schrijvers ontbolsterden. Het probleem van de goal in de slotfase tegen Charleroi was naar mijn gevoel dat er te weinig defensieve spelers op het veld stonden."

"Jere Uronen en Timoty Castagne zijn aanvallende backs. Ze wilden winnen, maar vervolgens slik je daarom ook nog een goal. Het zou best kunnen dat ze Europees een ronde doorgaan, maar met dit voetbal toch geen play-off 1 halen. Dat zou jammer zijn."

TAGS  I  genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024