"Dat is het probleem in Clubs hele Champions League-campagne geweest"

Woensdag 23 november 2016 - 14:07   I  

Het wil maar niet lukken voor Club Brugge in de Champions. Wat is de oorzaak van de 0 op 15? Radiocommentator Tom Boudeweel legt de vinger op de wonde.

Boudeweel vindt dat Club Brugge veel te voorzichtig aan de wedstrijd begon. "De eerste helft van Club Brugge in Leicester was gewoon zwak. Club kon de bal niet in de ploeg houden, stond veel te laag en kwam er nauwelijks uit. Leicester voelde meteen dat Club geen gevaar betekende en werd in de tweede helft zelfs wat arrogant", meent Boudeweel op Sporza.

"Dat is meteen het probleem in Clubs hele Champions League-campagne geweest. Enkel tegen een ontgoochelend Porto kon het min of meer concurreren. Met Simons, Pina en Claudemir werd ook nog eens opnieuw geopteerd voor drie verdedigende middenvelders, terwijl we allang weten dat het voetballende vermogen achteraan en in dat middenveld beperkt is. Als je dan zo laag staat, duurt het heel lang voor je aan de overkant bent. Gisteravond leken bepaalde spelers de bal liever niet te hebben. Het ging vaak te snel."

"In de tweede helft is Club wel in zijn kansen gaan geloven. Na het doelpunt van Izquierdo dat uit de lucht kwam gevallen. En toeval of niet: het vertrouwen groeide na de inbreng van offensief talent. Nu was het Limbombe, in de vorige match op Porto was het onder meer Vanaken. Dat vind ik dan toch typisch Belgisch, dat je eerst vanuit de reactie speelt en pas later voluit gaat. Natuurlijk is de afwezigheid van Engels, Refaelov en Izquierdo, die er pas sinds kort weer bij is, een excuus. Het leidt tot een gebrek aan voetballend vermogen, technisch vernuft en aan snelheid in je ploeg. Dan kom je er op dit niveau niet. Maar dat verklaart niet alles. Gisteren had ik het gevoel dat sommige spelers niet echt wisten wat ze moesten doen. Ik vond dat raar."

TAGS  I  Club Brugge  I   Tom Boudeweel

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024