"Dan is de titel weg voor Club Brugge"

Donderdag 06 april 2017 - 15:15   I   door Redactie

Club Brugge speelt zaterdag tegen Charleroi. De achterstand op leider Anderlecht bedraagt al vier punten en die mag niet groter worden.

“Ik denk dat het al voorbij is voor Club Brugge als ze thuis niet kunnen winnen van Charleroi", stelt Guillaume Maebe, clubwatcher van Club Brugge voor Het Nieuwsblad. "Ze hebben 21 op 30 vooropgesteld voor play-off 1. Vijf of zes verliespunten uit de eerste twee wedstrijden zouden dan zo hard doorwegen dat het titelgeloof verdwijnt."

"Natuurlijk moet blauw-zwart rekening houden met een hele waslijst aan geblesseerden, waardoor Michel Preud’homme het moeilijk zal krijgen Charleroi te verrassen met zijn formatie. Hij heeft namelijk niet zo heel veel opties meer en ik vraag me af of het systeem dat hij in Gent speelde wel zo geschikt gaat zijn voor een thuismatch tegen Charleroi."

"Soit, ik denk dat Club Brugge hoe dan ook nog genoeg kwaliteiten in huis heeft om Charleroi te kloppen. Ze hebben de statistieken ook mee: Club Brugge won zijn laatste vier thuismatchen van Charleroi en vond uiteindelijk altijd wel de oplossing, al had het daar steeds wat geduld voor nodig. Daarnaast zal er de steun zijn van het thuispubliek, toch heel belangrijk voor dit Club.”

TAGS  I  club brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024