‘Daarom zet Leko Clasie zondag op de bank tegen Antwerp’

‘Daarom zet Leko Clasie zondag op de bank tegen Antwerp’
Woensdag 17 januari 2018 - 19:03   I  

Jordy Clasie maakte dinsdagavond indruk tijdens de bekermatch tussen Club Brugge en Sporting Charleroi. Toch wil dat niet zeggen dat de Nederlander nu zeker is van een basisplaats tegen Royal Antwerp FC.

Als het van analist Eddy Snelders afhangt, moet Marvelous Nakamba komende zondag opnieuw een kans krijgen. “Ik zou hem zondag opstellen tegen Antwerp. In de recuperatie is Nakamba sterker. Op de Bosuil moet er fysieke strijd worden geleverd. Dan liever een puur defensieve middenvelder als Nakamba dan Clasie, die maar 1,69 meter meet”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Dat Clasie tegen Charleroi sterk voor de dag kwam, is geen garantie dat hij elke week zo goed is”, gaat de analist verder. “In zijn invalbeurten vond ik tot nu toe niet altijd zo indrukwekkend. Wat niet wil zeggen dat je hem niet kan gebruiken.”

“Ik zie voor Clasie vooral een rol weggelegd in thuismatchen, wanneer Club veel balbezit heeft en op ene kleine ruimte speelt. Als je dan, naast Vormer en Vanaken, nog iemand hebt in dat middenveld die de opbouw kan verzorgen, is dat een extra troef.”

Poll: Wie zou jij zondag in de ploeg zetten?

TAGS  I  Clasie  I   Club Brugge  I   Leko  I   Nakamba

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024