Daarom vreest Europa dat terroristen gaan toeslaan tijdens voetbalmatch

Daarom vreest Europa dat terroristen gaan toeslaan tijdens voetbalmatch
Zondag 12 november 2017 - 19:22   I  

We staan aan de vooravond van de tweede verjaardag van de aanslagen in Parijs. De Europese coördinator voor terrorismebestrijding Gilles de Kerchove stuurt een niets mis te verstane boodschap de wereld in.

Op 13 november 2015 vielen er 130 doden en meer dan 350 gewonden bij een reeks aanslagen in Parijs. De kans dat dit opnieuw gaat gebeuren is volgens de Kerckhove klein.

"Onze veiligheidsdiensten werken veel nauwer samen en wisselen informatie uit. De agentschappen zijn versterkt. Met Europol zijn we beter gewapend om te vermijden dat zo een aanslagen opnieuw plaatsvinden.”

De terroristen zouden vandaag ook nieuwe technieken kunnen gebruiken, zoals het verspreiden van virussen of het inzetten van drones."Hezbollah (sjiitische militie in Libanon) gebruikt drones en IS heeft ook al kleine drones gebruikt in Syrië. Ze zijn vrij verkrijgbaar in de winkel. Je kan je inbeelden dat iemand, die daarmee kan omgaan, er chemische substanties in stopt en de drone gebruikt tijdens een voetbalwedstrijd om paniek te creëren.”

 

 

Poll: Vreest u aanslagen tijdens het WK?

TAGS  I  IS  I   Terreur

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024