Daarom heeft Anderlecht Nicolae Stanciu dus niet meer nodig (Video)

Daarom heeft Anderlecht Nicolae Stanciu dus niet meer nodig (Video)
Zondag 14 januari 2018 - 09:30   I  

Anderlecht neemt meer dan waarschijnlijk afscheid van Nicolae Stanciu. De Roemeen werd met veel bombarie binnengehaald, maar vertrekt nu alweer na een zeer matige passage. Fans willen hem nochtans zeer graag houden en deze video van zijn beste momenten probeert dat kracht bij te zetten.

Deze video maakt echter ook meteen duidelijk wat het grootste probleem is/was van Stanciu bij Anderlecht, efficiëntie. De Roemeen liet inderdaad zeer mooie dingen zien. Al bij zijn eerste wedstrijd tegen Charleroi werd het duidelijk dat de Roemeen zeer goed kan voetballen, maar die mooie dingen wisselde hij al te vaak af met zeer slechte dingen.

Ook zijn cijfers zijn niet al te best (al zijn ze ook niet rampzalig). In 21 competitiewedstrijd scoorde hij 4 keer en gaf hij 3 assists vorig seizoen. Dit seizoen doet hij met 1 doelpunt en 2 assists in 10 wedstrijden al niet veel beter in de Jupiler Pro League. 

Toch blijft het een raadsel hoe zo een goede voetballer het toch niet kon maken in het Astridpark. De defensieve speelstijl onder Weiler werd vaak als excuus gebruikt, maar de komst van Vanhaezebrouck maakte het er allesbehalve beter op. Wat is volgens u de reden dat Stanciu het niet kon waarmaken in België?

Poll: Gelooft u nog in de kwaliteiten van Stanciu?

TAGS  I  Anderlecht  I   Stanciu  I   Video

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024