Club voorlopig leider na rustige zege tegen Mechelen

Vrijdag 15 september 2017 - 22:17   I

Het goede seizoensbegin van Club kreeg vorige week toch een flinke knauw toen Club verloor op het veld van Moeskroen. Dat betekende de eerste nederlaag van het seizoen en leider af voor Club. De mannen van Leko konden de thuiswedstrijd tegen Mechelen dus maar beter winnen.

<p>De West-Vlamingen begonnen gretig aan de wedstrijd, met een sterke Nakamba in een glansrol. Met enkele fraaie acties kreeg de Zimbabwaan de handen op elkaar in Jan Breydel.p> <p>Lang moesten die supporters trouwens niet wachten op een doelpunt. Uitgerekend Decarli, die vorige week nog wat kritiek over zich heen kreeg door een gebrek aan voetballende kwaliteiten, stuurde Vormer diep met een strakke inspeelpass. De Nederlander vond, met een gelukje, Wesley die van dichtbij Club op voorsprong knalde.p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p>Daarna bleef de thuisploeg de wedstrijd domineren maar in de zone van de waarheid ontbrak het vaak aan die laatste geniale ingeving. Zo was Limbombe bedrijvig maar ging hij iets te vaak voor eigen succes. Ook Diaby kwam eens alleen voor Coosemans en klopte hem ook, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Scheidsrechter Visser zag een duwfout van de Malinees en het feestje in Jan Breydel ging niet door.p> <p>Iets later konden de supporters wel vieren. Net voor rust veroverde Vanaken de bal op het middenveld. Via wat tussenstations belande de bal bij Cools die met een afgeweken bal de 2-0 op het scorebord kon zetten.p> <p>Hetzelfde beeld in de tweede helft, met een Club dat domineerde en Mechelen die beetje bij beetje op zoek ging naar een doelpunt. Opnieuw vergat Club de wedstrijd helemaal af te maken en Horvath moest enkele keren een puike parade uit zijn mouwen schudden om zijn netten schoon te houden. Met succes.p> <p>Met deze overwinning wipt Club, voorlopig, naar de eerste plaats en kan het dit weekend rustig afwachten wat de tegenstanders doen.p>

Poll: Blijft Club tot volgend weekend leider?