Club maakt gehakt van Anderlecht en dompelt paars-wit in diepe rouw

Zondag 17 december 2017 - 16:20   I

Zondagmiddag stond de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Voor de thuisploeg werd het een droomnamiddag, voor de bezoekers uit Brussel een ware nachtmerrie.

Het begon nochtans vrij gelijkopgaand met weinig kansen. Anderlecht kwam zelfs het dichts bij de openingstreffer, maar Hanni was té onzelfzuchtig en wilde de bal nog tot bij Beric leggen.

Vlak voor rust sloeg blauw-zwart 2 keer toe. Eerste kopte Diaby een voorzet van Vormer hard in doel. Nog geen minuut later gingen Boeckx en Spajic in de fout, waardoor Diaby de bal simpel in doel kon leggen.

Na de rust was de veer helemaal gebroken bij de landskampioen. Brugge heerste en kwam al snel op 3-0 na een penaltydoelpunt van Vormer. Later scoorde ook invaller Vossen nog met een doelpunt en zette Vanaken de kroon op het werk door de 5-0 binnen te koppen.

Door de zege blijft Club Brugge soeverein leider en staat het nu al 13 punten voor op Anderlecht. Toch wel erg veel met het oog op de play-offs. Bij de bezoekers zal het wel even duren voor ze deze klap verwerkt hebben.

Poll: Wat sprong meer in het oog?