'Club Brugge zet andere clubs onder druk, play-offs worden geschrapt'

'Club Brugge zet andere clubs onder druk, play-offs worden geschrapt'
Woensdag 17 januari 2018 - 06:15   I   door Redactie

De play-offs worden hoogstwaarschijnlijk afgeschaft. Sinds het seizoen 2009-2010 werden ze ingevoerd en play-off 1 was eigenlijk een begrip geworden in het Belgische voetbal. Er is zich echter een breed front aan het vormen tegen die competitieformule.

Er moet een tweederdemeerderheid gevonden worden om een einde te maken aan de play-offs. In het spoor van Club Brugge zijn er echter steeds meer clubs die zich kanten tegen het systeem. Daarom is men in de Pro League er ook van overtuigd dat die meerderheid kan gevonden worden.

"Wij willen alleen handelen in het belang van het Belgisch voetbal”, zegt Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, algemeen beschouwd als de leider van het verzet tegen de huidige competitievorm met play-offs. “En ons voetbal is bij een afschaffing van de play-offs gebaat. Daar willen we solidair voor strijden. Als die solidariteit op dat vlak niet kan worden gevonden, dan zijn wij ook niet langer genoodzaakt solidair te zijn.”

Verhaeghe bedoelt daarmee dat bij het nieuwe tv-contract Club (en mogelijk andere topclubs) dan ook geen rekening meer zullen houden met de kleinere clubs en het contract individiueel zal onderhandeld worden. Het huidige tv-contract loopt nog tot 2020.

Poll: Vind jij het een goeie zaak dat de play-offs allicht worden geschrapt?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   KV Oostende  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   Antwerp  I   Beerschot-Wilrijk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024