"Club Brugge zal nooit meer tegen hen spelen"

Dinsdag 20 december 2016 - 17:00   I   door Redactie

Het voetbal kijkt naar de NBA. Daar maken de Belgische clubs volgens Het Nieuwsblad zich serieus zorgen over.

"Een gesloten clubcompetitie met de beste voetbalclubs ter wereld, de NBA in het voetbal? Nu al maken zelfs de Spaanse Primera División en de Duitse Bundesliga, toch geen kleine voetbalcompetities, zich zorgen dat de ­Engelse Premier League met de vetste tv-contracten gaat lopen. Als de grote ploegen van beide competities de krachten bundelen - lees: de mindere goden van elke competitie moeten hun plan trekken - is dat probleem alvast opgelost", schrijft de krant. 

"Want waarvoor wil de tv het meest betalen? Voor de mooiste competitie. En als er dan nog wat kruimels van het budget overblijven, wordt het aan de rest van de rest gespendeerd. Om dat doemscenario, een Europees circuit met de besten van de besten, maken enkele Belgische clubleiders zich wel degelijk zorgen. Toegegeven, nu al hinken Belgische clubs een flink eind achterop in de financiële wedloop van de Manchesters Uniteds en Real Madrids van deze wereld. Maar de aantrekkingskracht blijft nog altijd, die kan worden samengevat: de bal is rond en in voetbal kan alles."

"Stel dat Belgische clubs zich overtreffen in de Champions League en/of de Europa League, bestaat nog altijd de kans op één knalaffiche. De tv-rechten van de Champions League worden nog onderhandeld voor de periode 2018-2021, maar wat na 2021? Nooit meer Barcelona-Club Brugge of Manchester United-Anderlecht? Best mogelijk als het voetbal zich organiseert zoals de NBA."

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024