"Club Brugge wordt bevoordeeld door de arbitrage"

Maandag 22 januari 2018 - 09:30   I   door Redactie

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny vindt dat Club Brugge flink bevoordeeld werd door de scheidsrechter in de wedstrijd op Antwerp. Ruud Vormer scoorde vanuit buitenspel de gelijkmaker.

"Bij Antwerp zullen ze gevloekt hebben, want Ruud Vormer maakte de gelijkmaker in de slotfase wel degelijk vanuit buitenspelpositie. Akkoord, het was nipt en moeilijk te beoordelen, maar het was een fout, die met de videoref alweer vermeden had kunnen worden", stelt Gumienny in Het Belang van Limburg. 

"Vooral voor Antwerp was dit een cruciale fase, want ze kan bepalend zijn voor het al dan niet halen van play-off 1. De mensen zullen weer zeggen dat Club bevoordeeld werd omdat het een grote club is. Zoiets gebeurt niet bewust, maar onbewust heeft Club Brugge veel invloed op de arbitrage."

"Als een ref een beslissing neemt die Brugge niet zint, dan mag hij er een periode niet fluiten. Ik heb het zelf meegemaakt als ref. Zoiets kan natuurlijk niet. Als de aanstelling van de refs niet onafhankelijk gebeurt, blijven dit soort zaken terugkomen."

Poll: Wordt Club Brugge bevoordeeld door de refs?

TAGS  I  Club Brugge  I   Gumienny

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024